Autoescoles Connect

Autoescola CONNECT

Com actuar en cas de robatori del vehicle

Segons dades del Ministeri de l'Interior, en 2013 es van registrar a Espanya 48.000 casos de substracció de vehicles. En cas de patir un robatori cal actuar amb rapidesa: fer la denúncia a la Policia i comunicar-ho a l'asseguradora.

 

Actuar amb rapidesa, informant la Policia i l'asseguradora

Segons dades del Ministeri de l'Interior, en els últims anys el nombre de robatoris a Espanya ha caigut prop d'un 50%: el 2007 es van robar a Espanya 95.000 vehicles i el 2013, sis anys després, 48.000. En el primer semestre del 2014 es manté aquesta tendència a la baixa, amb un descens del 11% en relació a les dades del 2013.

En cas de patir el robatori d'un vehicle, cal actuar amb la màxima celeritat per accelerar la seva cerca i prevenir possibles problemes administratius. L'actuació immediata es resumeix en dos passos:

1. Denunciar el robatori a la Policia per introduir l'ordre de cerca en el sistema i limitar l'opció de fugida dels lladres:

- Realitzar primer una denúncia per telèfon i després signar-la a la comissaria.

- Proporcionar les màximes dades possibles del vehicle (model, color, matrícula, nombre de bastidor), a més de detalls que puguin ajudar a identificar-ho (cops, adhesius, etc.).

- Si és el cas, denunciar també el robatori dels papers del vehicle.

- Si el vehicle porta detector antirrobatori, posar-se en contacte amb la central d'alarmes.

 

2. Comunicar-ho a l'asseguradora, primer telefònicament i després enviant una còpia de la denúncia:

- Passats 30 dies naturals es donarà oficialment com a "vehicle desaparegut" i es poden començar els tràmits per a la indemnització, en funció de la pòlissa contractada.

- Després de realitzar aquests passos, donar-lo de baixa a la corresponent Prefectura de Tràfic, per evitar problemes en cas que es cometi algun delicte amb el vehicle i per deixar de pagar les despeses relacionades amb la seva propietat (assegurança, impost de circulació, etc.).

- Si el vehicle apareix, comunicar-ho a la Policia i donar-lo d'alta de nou.

| Escrit per Autoescola Connect